Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μπορούμε να ονειρευτούμε ξανά: Μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα

Μπορούμε και πρέπει ν’ αλλάξουμε πορεία. Μπορούμε και πρέπει να ξαναονειρευτούμε. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, αφού δεν έχουμε χάσει τη ψυχή μας, τον ουρανό, τη θάλασσα, τον ήλιο, το μυαλό μας, τις ικανότητες μας, τη γεωπολιτική μας θέση, την ιστορία μας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία και να χτίσουμε μια πατρίδα που μας αξίζει: ανεπτυγμένη, ανταγωνιστική, δυνατή, πρωτοπόρα και ανθρώπινη. Μια πατρίδα πρότυπο για μίμηση για όλους αυτούς που μας λυπούνται, μας χλευάζουν και μας λοιδορούν. Μπορούμε να γίνουμε οι πρωτοπόροι της νέας αναγέννησης, σ’ ένα κόσμο όπου κυριαρχεί η απληστία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, η αποθέωση της κατανάλωσης, η συνεχής συγκέντρωση του πλούτου, η καταστροφή του περιβάλλοντος. Έχουμε περιθωρίου και δυνάμεις να κερδίσουμε το εθνικό στοίχημα. Μπορούμε, διότι είμαστε τόσοι πολλοί, εντός και εκτός Ελλάδας που δεν χάσαμε τις αξίες μας, δημιουργήσαμε στο χώρο της εργασίας μας και ζήσαμε τόσα χρόνια στη θλίψη του περιθωρίου, παρατηρώντας την κατήφορη πορεία της χώρας μας και του Ελληνισμού. Μπορούμε να πούμε όχι στο παρελθόν και στο κατεστημένο και ναι στην αναγέννηση, αν πιστέψουμε στη δύναμη μας και αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Μπορούμε ν’ αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας και την ανθρωπότητα, μια πατρίδα ξεχωριστή, αυθεντική, πρωτοπόρα στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ανθρωπιά, στο κάλος, στον έρωτα και στο ήθος. Μπορούμε να ξανακοιτάξουμε το γαλάζιο ουρανό της πατρίδας μας και να ονειρευτούμε ξανά. Μπορούμε ν’ αφήσουμε το όνειρο ν’ αγγίζει το μυαλό, τη ψυχή και την καρδιά μας και να το κάνουμε πραγματικότητα. Μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών, ίσων συνεισφορών και ίσων ανταμοιβών για όλους.

1. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Αποστολή μας είναι να εξασφαλίσουμε την αποτελεσματική και χρηστή διακυβέρνηση της χώρας μέσω:

o Του μετασχηματισμού του πολιτικού πολιτισμού
o Της διάδοσης των αξιών και των ιδεών μας ώστε να βοηθήσουμε τους πολίτες να κρίνουν, να αξιολογούν και να κάνουν τις πολιτικές τους επιλογές με βάση το ατομικό και κοινό καλό τη πρόοδο και την ευημερία της χώρας.
o Της ανάδειξης και της ενθάρρυνσης των σκεπτόμενων πολιτών που αγωνιούν για την πορεία της χώρας, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική και τη διακυβέρνησή της σε όλα τα επίπεδα (κυβερνητικός μηχανισμός, τοπική αυτοδιοίκηση, οργανισμοί κλπ).
o Της συμβολής στην εφαρμογή αποτελεσματικού μάνατζμεντ και ηγεσίας που είναι προϋποθέσεις και εργαλεία για την οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα όλων των οργανισμών.
o Της αξιοποίησης εννοιών, ιδεών, αρχών και αξιών από το πολιτισμό μας (αρχαίοι και μετέπειτα φιλόσοφοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών) που θα βοηθήσουν να χτίσουμε την αυθεντική, ξεχωριστή και πρωτοπόρα Ελλάδα.
o Της συνάντησης, της σύνδεσης και της συνεργασίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που πιστεύουν και επιδιώκουν τα ίδια με εμάς, ώστε να συνθέσουμε τη κρίσιμη δύναμη που θα μπορέσει να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της χώρας.


2. ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Οι αποφάσεις, στρατηγικές, πολιτικές, τακτικές, οι στάσεις και οι συμπεριφορές των ατόμων, των ομάδων, των οργανισμών και της κοινωνίας συνολικά που απαιτεί η αναγέννηση, το όνειρο, η έξοδος της χώρας από την κρίση, η ανταγωνιστικότητα, τη πρωτοπορία και η κοινωνική ευημερία δεν μπορούν να εξασφαλισθούν χωρίς ένα σύστημα κοινών αξιών. Για το κύκλο οι παρακάτω αξίες είναι θεμελιώδεις.

ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ με την έννοια της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της συνέπειας, της ευθύτητας, της διαφάνειας, της τήρησης των υποσχέσεων, της ταύτισης λόγων και πράξεων, της ηγεσίας μέσω παραδείγματος, την ανάληψη της ευθύνης και της υπευθυνότητας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με την έννοια της επίτευξης του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος με τους λιγότερους δυνατούς πόρους και θυσίες, των εξαιρετικών και ανταγωνιστικών επιδόσεων, της ποιότητας παντού, της εστίασης σε στόχους και αποτελέσματα, των σωστών αποφάσεων, του έλεγχου, της δημιουργικής, καινοτομικής και επιχειρηματικής σκέψης και δράσης, του ορθολογισμού.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, με την έννοια του σεβασμού της ελευθερίας και των βασικών δικαιωμάτων του άλλου, της αλληλοκατανόησης, της αλληλεγγύης, της γενναιοδωρίας, της συμπόνιας, της αγάπης, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της εμπιστοσύνης, της συνέργιας, του ομαδικού πνεύματος, του κοινού καλού, της εξασφάλισης της ικανοποίησης των βασικών ανθρώπινων αναγκών και δικαιωμάτων.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ με την έννοια του σεβασμού των νόμων, της δίκαιης ανταμοιβής και της κατανομής του πλούτου ανάλογα με τη συνεισφορά και τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, της αντικειμενικής αξιολόγησης, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με την έννοια της ελεύθερης επιλογής, της ανεξάρτητης σκέψης, της πρωτοβουλίας , της ελεύθερης έκφρασης και δράσης στα πλαίσια των νόμων και των θεμελιωδών αξιών, την ανθρώπινη αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επιστημονικής προόδου.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΣ με την έννοια του σεβασμού της φύσης, της συνεχούς οικολογικής βελτίωσης, της συνετής χρησιμοποίησης των φυσικών πόρων, του κάλους, της αισθητικής των δημιουργημάτων , των τεχνών.

3. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε άνθρωποι του πνεύματος και της πράξης, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, νέοι και ηλικιωμένοι που έχουμε κοινές αγωνίες, κοινές αξίες και όνειρα, εμπειρίες, γνώσεις, ικανότητες και ισχυρή θέληση να συμβάλουμε στην αναγέννηση, την πρόοδο και την πρωτοπορία της χώρας. Είμαστε πολίτες που ο καθένας στο χώρο του ακολούθησε τη μοναχική πορεία της ακεραιότητας, της δημιουργίας και της επαγγελματικής επιτυχίας. Είμαστε πολίτες που φτιάξαμε τη σταδιοδρομία μας και τη ζωή μας στο περιθώριο της κυρίαρχης ιδεολογίας και πρακτικής, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε ρουσφέτια, διαπλοκή, διασύνδεσης, φοροδιαφυγή και κρατικές σπατάλες. Είμαστε πολίτες που δεν μας αγγίζει η εφήμερη κατανάλωση, το life style, ο κυνισμός, ο μακιαβελισμός. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία δεν έχει σχέση με το χρήμα, τη δόξα, τη δημοσιότητα και την εξουσία αλλά με τις ουσιαστικές πηγές της ζωής όπως η αγάπη, ο έρωτας, η φύση, το κάλος, η αισθητική, οι τέχνες, ο πολιτισμός, η γενναιοδωρία, η φρόνηση, η συμπόνια, οι ανθρώπινες σχέσεις, η συντροφιά, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, ο αυτοσεβασμός, η αυτοεκτίμηση, η δημιουργία, το νόημα της ζωής, η ανθρωπιά. Πιστεύουμε ότι η δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και της ανθρώπινης δημιουργίας μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε έναν καλύτερο πολιτισμό. Πιστεύουμε στην ελευθερία των επιλογών μας και δεν φοβόμαστε την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται και επιδιώκουμε να ζήσουμε εμείς τη ζωή μας και να μην αφήσουμε να μας τη ζήσουν οι άλλοι. Οι ανάγκες και το νόημα της ζωής που μας κινητοποιούν είναι η ολοκλήρωση και η αυτοπραγμάτωση μέσα από τη δημιουργία και τη συμβολή σε ένα καλλίτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας. Φιλοδοξούμε να είμαστε περήφανοι στο τέλος της ζωής μας για τη κληρονομιά που θ’ αφήσουμε πίσω μας. Με βάση τα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε τα δύσκολα και προκλητικά στοιχήματα της ζωής. Πιστεύουμε ότι στη θέση της κυρίαρχης Ελλάδας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της παρανομίας, της αρπαχτής, του ατομισμού, του ωχαδερφισμού, της ήσσονος προσπάθειας, της γραφειοκρατίας και της μετριότητας και της μιζέριας μπορούμε ν’ αναδείξουμε την Ελλάδας της ακεραιότητας, της διαφάνειας, της ανταγωνιστικότητας, της δημιουργίας, της καινοτομίας, της αξιοκρατίας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας.

4. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

 Σε όσους δεν σέβονται και παραβιάζουν τους νόμους, τα δικαιώματα του άλλου
 Σε όσους έχουν τη λογική «να κερδίσω εγώ, να χάσει ο άλλος»
 Σε όσους υιοθετούν την ήσσονα προσπάθεια
 Σε όσους δεν κάνουν πράξη την αξία της ακεραιότητας
 Σε όσους έχουν ευθύνη για τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία, και την πολιτική και οικονομική χρεοκοπία της χώρας
 Στους ημιμαθείς, τους αλαζόνες, τους μικρόψυχους, τους πονηρούς, τους κόλακες
 Σε όσους προσδοκούν μέσα από τη πολιτική δράση να ικανοποιήσουν πρώτα το ατομικό τους συμφέρον
 Σε επιχειρηματίες που σκέφτονται και λειτουργούν μόνο με το κέρδος στο μυαλό τους χωρίς την αίσθηση ουσιαστικής κοινωνικής ευθύνης


5. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

 Σε όσους πιστεύουν στο όνειρό μας και τις αξίες μας
 Σε όσους έχουν τη φιλοδοξία να συμβάλλουν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα
 Σε όσους έχουν ισχυρή θέληση, πείσμα, τσαγανό και ετοιμότητα για προσωπικές θυσίες προκειμένου ν’ αγωνισθούν για το όνειρο
 Σε όσους ανεξαρτήτως επαγγέλματος δημιούργησαν και αισθάνονται επιτυχημένοι
 Σε όσους θέλουν να ζουν στο φως και όχι στο σκοτάδι
 Σε ομάδες ή οργανώσεις πολιτών που πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες και μπορούμε ν’ αναπτύξουμε συνεργασίες και συνέργιες για την υλοποίηση της αποστολής μας



6. ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Οι δράσεις μας συνεχώς θα επαναπροσδιορίζονται μέσα από τις δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες των μελών και των φίλων του Κύκλου. Σε πρώτη φάση αυτές αποσκοπούν σε δυο στόχους:

 Πρώτον, στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων για τις οριζόντιες και κάθετες πολιτικές, καθώς και για συγκεκριμένη μέτρα που αφορούν οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα των θεσμών, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, της οικολογίας.
 Δεύτερον, τη διάδοση των αξιών, των πιστεύω και των πολιτικών προτάσεων του κύκλου στους πολίτες μέσω διαπροσωπικής επικοινωνίας, του διαδικτύου και όσων ΜΜΕ ενστερνίζονται την αποστολή και τις αξίες μας.
 ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
o Δημιουργία και λειτουργία Blog
o Οριστικοποίηση των θεμελιωδών (όνειρο, αποστολή, αξίες, στρατηγική κλπ) του Κύκλου.
o Συναντήσεις –διάλογος σε μικρές ομάδες


7. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Τα μέλη του μπορούν να γίνουν όσοι:
 Ενστερνίζονται το όνειρο, την αποστολή, τις αξίες, τις στρατηγικές, κατευθύνσεις του Κύκλου
 Έχουν ισχυρή θέληση για προσφορά στην επίτευξη της αποστολής του κύκλου
 Πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

- Έντιμη και ακέραια πορεία ζωής
- επαγγελματική πορεία στηριγμένη στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια
- ικανότητες, γνώσεις και εμπειρίες που απαιτούν οι ρόλοι των μελών του Κύκλου όπως αυτοί περιγράφονται στη συνέχεια
- χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού στο κοινωνικό και επαγγελματικό περίγυρό τους


8. ΡΟΛΟΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

 διαμορφώνει προτάσεις για την υλοποίηση της αποστολής και της δράσης του Κύκλου
 Συμμετέχει όσο ο χρόνος του επιτρέπει σε συναντήσεις διαλόγου και εκπαίδευσης
 Χτίζει ένα κύκλο φίλων ή υποστηρικτών του Κύκλου διαδίδοντας τις ιδέες του μέσω της συνεχούς ενημέρωσης και της ουσιαστικής μεταλαμπάδευσης των αξιών μας
 Διοργανώνει, αν μπορεί, συγκεντρώσεις πολιτών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την αποστολή και τις ιδέες του Κύκλου
 Προωθεί στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ την αποστολή και τις ιδέες του Κύκλου. Κάθε μέλος αφιερώνει τουλάχιστον 30’ την εβδομάδα για τη διάδοση του κύκλου μέσω του διαδικτύου (Blogs κλπ) εφόσον μπορεί να χειρίζεται Η/Υ.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
 Για την ένταξη στον Κύκλο: απαιτούνται οι παρακάτω ενέργειες:
 Αποστολή σύντομου βιογραφικού και επιστολής στην οποία εξηγούνται οι λόγοι της επιλογής ένταξης στο Κύκλο
 Συνάντηση συνέντευξης του υποψηφίου μέλους από τρία μέλη του Κύκλου
 Αποδοχή ή μη αποδοχή και ανακοίνωση της αιτιολογημένης απόφασης στο υποψήφιο μέλος

9. ΦΙΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Υποστηρικτής του κύκλου μπορεί να είναι οποιοσδήποτε πολίτης που ενστερνίζεται την αποστολή, στις αξίες και τις ιδέες του. Αυτό μπορεί να του κάνει δηλώνοντας την επιθυμία του να εγγραφεί στους φίλους – υποστηρικτές, προσφέρει με οποιοσδήποτε τρόπο μπορεί στις δράσεις του Κύκλου και τη διάδοση των ιδεών του.

6 σχόλια:

  1. Πιστεύω σε μιά σοβαρή ομαδική προσπάθεια που να ξεκινά από τη βάση, από τους πολίτες για να μπορέσουν κάποια στιγμή ν' αλλάξουν πια τά πράγματα στον πολύπαθο αυτό τόπο. Για να απαλλαγούμε κάποια στιγμή, απ' όλους όσους μαας έχουν τσιμεντώσει τα πόδια και μας τραβούνε στον πάτο.
    Κωστής.

    Υ.Γ.Μπορώ να βάλω στο blog μου ένα link για το δικό σας;
    Στο δικό μου μόνο φωτογραφίες αναρτώ και δεν έχω σύνδεσμο για άλλο blog αλλά θάθελα νάχω έναν για το δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωστη,καλησπερα,συμφωνω μαζι σου .Δυστυχως δεν εχουν κατανοησει πολλοι το, αλλαξε πριν αναγκασθεις να αλλαξεις διοτι τατε θα ειναι αργα.Μεςγαλη τιμη και χαρα να βαεις το link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι ιδιετερα leader που μπαινουμε στην ουσία
    Να καταγράψω κι εγω μια άποψη εμπνευσμένη απο σένα :
    Η μεγάλη “νέα επιχείρηση που λέγεται Ελληνικό Κράτος 2010” για να λειτουργήσει ξανά ,
    χρειάζεται εκπαιδευμένο προσωπικό από Δασκάλους, Γιατρούς , Δικηγόρους, Μηχανικούς, Οικονομολόγους, Εμπόρους, Αγρότες, άξιες Νοικοκυρές να διατηρήσουν την παράδοση, Πολιτικούς που θα είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ και ΟΧΙ ΑΡΧΗΓΟΙ καθώς και ένα σωρό από ειδικότητες χωρίς τίτλους και αξιώματα ,
    ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ , ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ , Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ !!!
    Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας και η πορεία τους ανεξαρτήτως επαγγέλματος στηρίχθηκε στις δυνάμεις τους , στην ακεραιότητα και στις κλασσικές αξίες των προγόνων μας , εδώ και αρκετά χρόνια νοιώθουν απομονωμένοι και βαδίζουν ένα μοναχικό δρόμο με μοναδικό κίνητρο και σταθερό κεφάλαιο , την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Naturedigital ,
    αισθανεσαι τσιμεντωμενος ?
    Θα στειλω ενα μηνυμα σ'αυτους που σ'εκαναν να νιωθεις ετσι αφου σε βεβαιωσω οτι δεν ειμαστε στον πατο , αλλα στον αποπατο ! τουτεστιν με λυγισμενα ποδια σε βαθυ καθισμα αλλα με το κεφαλι ψηλα !!! πατωντας γερα στον αποπατο ετοιμαζομαστε για αναδυση με ωθηση εκ των δυναμεων μας και με ταχυτητα αφου ο αποπατος δεν εχει τσιμεντο αλλα γλοιωδες εδαφος πλιν ομως σταθερο ! δεν εχει παρακατω !!!
    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ :
    Προσωπικά δεν επιθυμώ την ποινική σας δίωξη και δεν έχω την απαίτηση να φέρετε τα κλεμμένα πίσω όπως κάθε μέρα πολλοί Φαρισαίοι δημοσιογράφοι ουρλιάζουν στα κανάλια και στα έντυπα , χθεσινοί υπηρέτες του συστήματος και συνεργοί σας είναι !!!!!!!!
    Ταΐστε τα μαντρόσκυλά σας να το βουλώσουν επιτέλους !!!!!!!
    Σαν γνήσια μεγαλόψυχη Ελληνίδα δεν μετρώ τη ζημιά με το υλικό κόστος που προκαλέσατε αλλά με το ηθικό και ψυχολογικό κόστος που μας φορτώσατε και μας μπουκώσατε διότι τα δάκρυα δεν κυλούν και το χαμόγελο εξαφανίστηκε από το πρόσωπό μας και μας οδηγείτε στους αμερικανοθρεμμένους ψυχαναλυτές που κατέκλυσαν την Ελληνική Επικράτεια , για να βρούμε την υγειά μας !!!
    Γι΄ αυτό πάρτε τα κλεμμένα (τι λέω ,αυτά ήδη τα στείλατε ΕΞΩ) και χαθείτε από τα μάτια μας. Να φύγετε , να πάτε ΑΛΛΟΥ !!!!
    Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ :
    ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!

    ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ,
    να πάτε εκεί που είναι οι τραπεζίτες σας , οι ομόσταυλοί σας , εκεί που δεν έχει ήλιο , θάλασσα , κρασί , ζουμερά κορίτσια και ζόρικα αγόρια . Εκεί είναι όλα στο περίπου , τίποτα δεν υπάρχει αληθινό , ζεστό , ανθρώπινο , είναι όλα «μπερδεμένη κουβαρίστρα» !!!
    Να φύγετε όσο είναι καιρός διότι η βουή δυναμώνει , *****
    οι προσεισμοί έγιναν και τώρα αναμένεται ο μεγάλος , ο κύριος σεισμός !!! Άντε μου στο καλό τώρα διότι είστε μικροβιασμένοι και βαριά άρρωστοι κι εμείς θέλουμε οι νέες γέννες να φέρουν στον κόσμο υγιείς Έλληνες. Ακόμα και η αύρα σας μολύνει τον αέρα που αναπνέουν τα παιδιά μας.
    Θυμηθείτε τους στίχους του Καβάφη :
    «……..Αλλά στην αίθουσα την αλαβάστρινη που κλείνει των Αηνοβάρβων το αρχαίο λαράριο , τι ανήσυχοι που είναι οι Λάρητές του. Τρέμουν οι σπιτικοί μικροί θεοί και προσπαθούν τ΄ ασήμαντά των σώματα να κρύψουν.
    Γιατί άκουσαν μια απαίσια βοή *****,
    θανάσιμη βοή την σκάλα ν΄ ανεβαίνει ,
    βήματα σιδερένια που τραντάζουν τα σκαλιά.
    Και λιγοθυμισμένοι τώρα οι άθλιοι Λάρητες,
    μέσα στο βάθος του λαράριου χώνονται
    ο ένας τον άλλονα σκουντά και σκουντουφλά ,
    ο ένας μικρός θεός πάνω στον άλλο πέφτει
    γιατί κατάλαβαν τι είδος βοή είναι τούτη…….»

    Και που ‘στε , την καραμελλίτσα ότι όποιος είναι πατριώτης , είναι και εθνικιστής , μην ξεχάσετε να την φτύσετε πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο , διότι όπου κι αν πάτε θα σας βρούμε και θα σας την κόψουμε τη γλωσσίτσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχουμε αρκετό χρόνο για να εκφράσουμε την κοινωνική μας διαμαρτυρία. Έχουμε λίγο χρόνο για να συνθέσουμε την πολιτική μας ενότητα.Ήμασταν και εμείς μέλη του πολιτικού θίασου που μας έφτασε ως εδώ. Βλαψάμε και εμείς έμμεσα ή άμεσα τούτη τη χώρα λιγότερο ή περισσότερο. Ας το παραδεχτούμε.
    Ίσως να μην έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει ότι η εξυπηρέτηση των ατομικών ή συντεχνιακών μας στόχων δεν μπορεί να θανατώνει τον κοινωνικό μας ιστό και να υποθάλπτει το αύριο.
    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πάλι και ας προσέξουμε τούτη τη φορά να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρόοδος προηποθέτει να μαθένουμε άπο τα λάθη.Τα λάθη συνχωρούνται μόνο όταν γίνονται μέτα άπο σοβαρή και υπεύθυνη σκέψη και δράση. Συγνώμη στην πολιτική για μεγάλο λάθος σήμαινει πάω σπίτι μου. Είναι ασύληπτο το πολιτικό προσωπικό που χρεωκόπησε την χώρα να θέλει να την σώσει. Είναι καιρός για πολιτική αλλαγή αλλά αυτό προηποθέτει πολιτικές πρωτοβουλίες μιας κρίσιμης δύναμης πολιτών και καινοτομές πολιτικές & δράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή